• darkblurbg

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze die herontdekt is rond 1895 en nu bekendheid geniet over de hele wereld.
De grondlegger van de chiropractie is Daniel David Palmer (1844-1913, van Canadees-Amerikaanse oorsprong). Zijn theorie is gebaseerd op die van Hippocrates, de ‘Vader van de geneeskunde’.
D.D. Palmer richtte de eerste school voor chiropractie op in 1897, Palmer College of Chiropractic, gevestigd in Davenport , Iowa, USA.

Hippocrates (460-377 A.C.) was de eerste die het belang beschreef van het goed functioneren van de wervelkolom. Hij zag de relatie tussen de wervelkolom en de rest van het lichaam.
“Het is noodzakelijk een grondige kennis te bezitten van de wervelkolom, want vele aandoeningen worden veroorzaakt door een gebrekkig functioneren daarvan.”

Indien zich in de wervelkolom functiestoornissen voordoen, dan ontstaan er, zo stelde D.D. Palmer, ook storingen in de doorstroming van de zenuwimpulsen door het ruggenmerg en de daaruit aftakkende zenuwen. Door deze functiestoornissen in de wervelkolom op te heffen, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken, waardoor organen en weefsels goed kunnen functioneren.

Afspraak maken

Contact

Amsterdam Chiropractie Centrum

Vondelstraat 11
1054 GC Amsterdam

contact@amsterdamchiropractiecentrum.com
+31 (0)20 622 82 69

Openingstijden

maandag - vrijdag    8.30 – 17.00
zaterdag                      8.30 – 12.00